galgberget

  KNIVAR   SKINN   LÅNGSÅSEN   MIN-IDE   DANTE   MINDFULNESS   GALGBERGET   PINGVINERNA

                                                           VÄSTERBYN-DANIELSHAGE

Här en bild på förhandsvisning med trevliga Emmelie från Kopparstaden. Vår bil i förgrunden

Nu handlar det om en ny sida i detta program och det handlar också om en ny tillvaro för oss. Vi har flyttat från Bålsta till Falun och till Galgberget som ligger lite utanför stan åt Borlänge hållet. Detta gick av stapeln juni 2017. Flytten gick galant med hyrbil från Avesta. Nybyggt hus här på berget 6 våningar och vi bor på den 5:e. Först fick vi ett erbjudande på våning ett, men kunde ändra detta till våning 5 med utsikt mot Runn. Utsikten åt ett annat håll är mot en tallskog och som utgör själva avrättningsplatsen tror jag. Kanon omgivning för att rasta Dante.

Hela omgivningen häromkring är fantastisk. Bra planerat och trevliga hus. Fina promenad-

vägar och jätbra plogat. Kredit till Falun.Här bor ganska mycket folk utan att man störs av trängsel. En pizzeria finns runt hörnet, men tyvär ingen mataffär. Vi får gå till Tallen och Citygross 1,5 km. Eller  till stan 2 km. Det finns ett upplyst motionsspår och en golfbana. En slalombacka finns här också. Busshållplats ner till stan för 24 kronor. Ja, jag har bara positiva omdömmen om den här platsen och även till Falun som stad.

Här finns det vi behöver och vi har ännu inte utforskat vad här finns.

För mig är det på sätt och vis som att jag har hittat hem. Vi har ju också bara 4 mil till landet.

Sedan är det också så att Ola Erson och Sabine bor här i stan. Dom har ju också sitt sommarställe Ryggen kvar.

Vi har ytterliggare bekanta som bor här och det är Stjärnlöfs som har fritidsstället ovan oss i hagen. Dom bor vid Lugnet området.Nu har det återigen gått ett tag sedan jag senast var här och utökade bildmaterialet. Nu har ju också vintern här i Falun och för övrigt i hela Landet varit alldeles för lång tycker jag.

Idag är det den 18 mars 2018 och temperaturen har ännu inte nått till plusstrecket. Sitter och tittar på tävlingarna från Lugnet. Lyssnar på Anna Haags avsked från WC tävlingarna. Mycket kännslosamt. Fortfarande mängder av snö kvar och minus 17 grader på morgonen.

Vad gäller vinterbilderna från gruvriset/främby är jag fortfarande imponerad av hur man har byggt i detta område. Det bästa jag sett på länge. Detta är bara väldigt trivsamt.

Idag har vi den 1 nov. 2018 och vi har

precis fått besked att vi kan flytta till

Nybrogatan 8. Det är ett 55-plus boende Vi får tillgång till lägenheten 1 dec. 2018.

Återkommer med bilder senare. Vi har varit på visning av lägenheten och husets övriga faciliteter. Här finns ett gym, en bastu och ett hobbyrum. En stor samlingslokal där man tydligen samlas varje fredag och fikar eller håller ngt. möte.

30 hyresgäster finns i huset och alla verkar känna varandra. Det ordnas också fester av olika slag.

Lite smolk i bägaren har vi dock genom att vi inte vet om soffan kommer att rymmas i hissen. Men i början av december kommer vi att få svar. Jag tror dock att soffan kommer in i hissen.