långsåsen

  KNIVAR   SKINN   LÅNGSÅSEN   MIN-IDE   DANTE   MINDFULNESS   GALGBERGET   PINGVINERNA

                                                           VÄSTERBYN-DANIELSHAGE

 

 

  FUTURUM-TRÄDGÅRDEN

Tänkte att denna sida skulle visa vad som händer här i hagen. Kan börja med att förklara vad du ser på bilden. Det är Annas hästar Hilda och Noni. Hilda är den främre med luggen.

Det är lugnt här för närvarande 17 nov 2015. Ingen snö och flera plusgrader.  Till den här sidan kan du som har ngt. att berätta om hagen vända dig och berätta vad jag skall skriva om. Vi har haft inbrott på en del ställen nu på sensommaren och med anledningen av detta så går vi som är kvar här runt och kollar hus och föråd.

Englas hus har sålts till ägare som jag skall upp och träffa i morgon och förklara vilka vi är som bor här och presentera vår medlemslista. Dom kommer från Falun och namnet är Stjärnlöf.

Här kommer några bilder från 40-talet som vi fick av en för oss okänd person som kom och hälsade på.

Med mycket möda och besvär så har jag äntligen lyckats med att få med både de

senaste protokollet och en uppdaterad medlemsförteckning. Båda är rullbara och går

även att förstora i ett nytt fönster.Jag vill än en gång påminna er som eventuellt

läser denna sida,att det går utmärkt att informera mig,om ni vill ha något skrivit här

på denna sida. Det är meningen att den skall handla om hagen i sin helhet.

Det kanske finns mer att berätta när vi kommer närmare sommaren och värmen.

Spontant kom jag att tänka på att vi hade mycket trevliga möten och till och med

tävlingar på den gode Ragnars tid (har glömt efternamnet.Men han och hans konst-

älskandes fru huserade i kollonin). Det skulle vara kul att återuppta denna tradition.

Men som vanligt krävs det en eldsjäl. Någon frivillig???

Om någon funderar på alla djurbilder som finns på

sidorna så är det mina favoritdjur. Koalor och

pingviner. Jag lovar att återkomma med fler bilder

på mina favoriter.
.

Vintern 2015-2016

 

Tänkte att vi skulle åka upp och kolla hur huset mår i denna januarikyla. Mycket snö men vägen ner var plogad. Vi fick skotta oss fram till huset och fick naturligtvis genast börja elda.

Men vad hade hänt med vattnet? Inget vatten kom fram och det måste ha frusit någonstans på vägen. Vi fick tigga vatten från grannarna och sedan börja undersökning.

Kunde inte lösa problemet utan vi fick kontakta Elinstallatörerna i Långshyttan. En mycket hjälpsam ung man kunde mäta värmekablarna och konstatera att det inte var ngt. fel. Däremot den korta kabeln vi duschen i gamla huset var trasig. Vi värmde med värmepistol både i köket och i duschen. Till slut fick vi fram vatten till gamla huset. Efter ytterliggare värmande så kom det även vatten upp till stora huset.

Under tiden vi var hos grannarna och fikade så hade emellertid en ledning upp till vattenberedaren sprungit läck och vi hade en liten översvämmning i köket.

Inte nog med problem. När vi skulle åka hem kunde vi konstatera att avloppet från tvättmaskinen hade frusit. Var vet vi inte idag.

Slutsatsen av detta blir att vi till våren-sommaren kommer att gräva ner en vattenkabel från brunnen direkt till huset. Då kommer vi att ta bort vattnet till gamla huset. Eventuellt kommer vi att dra fram somarvatten till gamla huset och sätta varmvatten-beredaren på baksidan.

Glömde att nämna att vi köpte en ny kortkabel till sammankopplingen på baksidan av gamla huset.

Vad nytt finns att berätta? Livet har sin gilla gång i Hagen och själva har vi blivit med hund. En Norsk Lundehund. Idag den 7 okt. 2016 nästan 5 månader. Jag har mer att berätta på Dantes egen sida.


Annars har vi köpt grus til vägen. Putte och jag fic följa med bilen och hålla upp tele-

ledningarna.

Vi har också haft ett informellt möte angående nytt dike vid Mattssons. Men det måste fällas en del träd och det är Anders Westmans ansvar. Han har dock inte tid förrän till vintern.


Idag har vi den 13 oktober och vi kom från Bålsta och Uppsala i går. Jag kunde se att Anders Westman har varit i farten och tagit ner träd vid diket som vi skall åtgärda.Han har också tagit ner den lutande björken. Måste ha varit i veckan.

Idag har vi den 29 oktober och vintertiden smyger runt hörnet. Ingen snö dock men vinterdäcken sitter på. Vi är i Småland för närvarande och i morgon söndag åker vi till Dalarna. Vi åker över Värnamo eftersom jag köpt en Sjöbergs  Hyvelbänk för 500 kronor och som vi skall hämta där.


Vad jag egentligen vill  berätta och som är mer intressant är att vi skall flytta till Falun. Den första juni 2017 får vi tillgång till 54 kvm på Glimmerstigen på Galgberget. 5 trappor med balkong och utsikt över Runn. Vi får 4-5 mil till DanielsHage och det innebär ju att det är cykelavstånd.